Napirend

Az előadások címére kattintva megtekinthető a tartalom rövid összefoglalója

Napirend
2012. november 20, kedd
8:30-9:00 Regisztráció
Megnyitó
Arató Bence, BI Consulting
The BI Survey 12
Alexander Gebath, BARC GMBH.
A német BARC által évente elkészített BI Survey az üzleti intelligencia szoftverek felhasználóit célzó legnagyobb globális felmérés, amelyben 2012-ben több mint háromezren vettek rész. Az előadás bemutatja, hogy a vállalatok miért és milyen szempontok alapján választanak BI szoftvereket és milyen vélemények alakulnak ki a használat során az eszközökről és technológiákról.
Az IndexTools sztori
Szőke Márton, az IndexTools alapítója
A Yahoo által 2008-ban többmilliárdos összegért felvásárolt Indextools webanalitikai cég az egyik legnagyobb hazai IT sikertörténet. A 2000-ben indult cég, amely az internetes hirdetések hatékonyságának elemzésre szakosodott, már 2006-ban meghaladta az 500 milliós árbevételt, és a 2008-as akvizícióig töretlenül növekedett tovább. A felvásárlás eredményeként jött létre a Yahoo Web Analytics szolgáltatás, az Év Fiatal Informatikai Vállalkozója címet is elnyert Szőke Márton pedig vállalkozóként és befektetőként folytatta pályáját.
10:40-11:10 Kávészünet
The Mobile Wave
Christian Langmayr, MicroStrategy
A tavalyi konferencia legjobb előadájának választott Christian Langmayr előadása a BI világát meghatározó trendekről
Love Your Data - Visual Analytics with Tableau
Piotr Jaworski, Tableau Software
A kiemelkedő adatvizualizációs eszközeiről ismert Tableau Software első hazai bemutatkozó előadása
12:30-13:30 Ebédszünet
BI Sikertényezők
Esettanulmány

Kötvényforgalmi elemző rendszer bevezetése a Morgan Stanley-nél
Papp Zoltán, Morgan Stanley


Az előadás a Morgan Stanley kötvénykereskedésének elemzésére szolgáló adattárházas és BI rendszerről szól, kitérve a bevezetés és a felhasználókkal kiépített kapcsolatok kezelésének legfontosabb tanulságaira.
Adatvizualizáció

Visual Science: Az adatmegjelenítés legjobb gyakorlata
Földi Tamás, StarSchema


A jó dashboardok készítése nem csupán művészeti és technológiai kihívás. Az emberi érzékelés és gondolkodás tudományos vizsgálata, megértése számos ponton segíthet a vizualizációk hatékonyságának növelésében. Az előadás ezekből a felfedezésekből, kutatási eredményekből válogat.
BI Sikertényezők
Esettanulmány

Adatvezérelt döntéshozatal kialakítása a Prezi.com-nál
Tóth Zoltán, Prezi.com


A Prezinél már kezdetek óta célunk, hogy a termékfejlesztők a döntéseikhez szükséges elemzéseket az adatgyűjtéstől a statisztikák elkészítéséig önállóan végezhessék. Előadás az ehhez szükséges vállalati kultúra kialakításának történetéről, kihívásairól és tanulságairól.
Adatvizualizáció

Adatvizualizáció a mindennapokban
Nagy Levente, Microsoft


Az előadás az Office 2013-ban debütált széles körű adatvizualizációs és elemzési képességeket mutatja be.
BI Sikertényezők

Miért és hogyan népszerűsítsük a BI rendszereket a szervezeten belül?
Kővári Attila, BIProjekt.hu


Az előadáson végigmegyünk azokon a hazai vállalatoknál kipróbált és működő marketing eszközökön, amelyek segítségével elérhetjük, hogy egyre többen és egyre professzionálisabban használják a BI rendszereket és az adattárházat.
Mobil BI
Esettanulmány

Mobil BI bevezetés az AEGON Biztosítónál
Hans Zoltán, AEGON

Kerekasztal beszélgetés
a BI marketingjéről
Mobil BI
Esettanulmány

Az Oracle Mobil BI megoldása az OTP Faktoringnál
Bánki-Horváth János, Oracle Hungary

15:15-15:45 Kávészünet
BI Sikertényezők
Esettanulmány

Birtokon belül – A K&H Bank BI fejlesztéseinek tanulságai
Kiss Tibor, üzleti intelligencia vezető, K&H Bank


A K&H Bank mindig arra törekedett, hogy megőrizze a kontrollt a különböző szoftvereszközök és platformok felett, és kellően rugalmasan tudjon reagálni a felhasználói igények változásaira. Az előadás a fejlesztések során összegyűlt tapasztalatokat mutatja be.
Szociális analitika

Facebook rajongóink a marketinges szemével
Csukás Zsuzsa, Applause Consulting


A hirdetésre használható TV műsorok kiválasztásától egy új bolt helyének meghatározásáig sok területenen használhatóak a Facebook adatai. Az előadásban ezeket a lehetőségeket mutatja be egy kereskedelemfejlesztési szakember a MicroStrategy Wisdom használatával
BI Sikertényezők
Esettanulmány

Multidimenzionális elemző felület kialakítása a KSH-nál
Antoni S. Soma, Központi Statisztikai Hivatal


Vajon ön mit tenne, ha kapna 2,75 fejlesztőt, ~1000 darab multidimenzionális adatkockát és 400.000 felhasználót? Építene vagy vásárolna szoftvert hozzá? Az előadás megpróbálja több dimenzióból is bemutatni a KSH tájékoztatási adatbázisa elemzői felületének kialakítása mögött álló döntések sorozatát és a saját erőforrásokból megvalósított fejlesztés tanulságait.
Szociális analitika

Közösségi adatok elemzése Microsoft PowerPivottal
Polner Tamás, Microsoft


Az előadás során demót láthatunk arról, hogyan lehet a Facebook-on és Twitter keletkező adatokat elemzni a Microsoft BI eszközeinek segítségével.
Adatvizualizáció
Esettanulmány

A dashboardok felemelkedése
Mitró Péter, MKB-Euroleasing


Az Euroleasing 2008 óta fejleszti a vállalati adattárházban tárolt információk megjelenítésére szolgáló vizuális dashboardrendszerét. Az előadás az elmúlt évek legfontosabb tanulságait mutatja be.
Cloud BI

Bemutatkozik a MicroStrategy Cloud
Kiss Péter, Bixpert Kft.


Az előadás ismerteti, hogy miért érdemes a felhő alapú megoldásokban is gondolkodni annak, aki BI rendszert fejleszt vagy használ és bemutatja a MicroStrategy Cloud platformját, mely egyedülálló eszköztárral és funkcionalitással teszi lehetővé adataink vizuális elemzését.
Adatvizualizáció

Wellness tippek és gourmand bisztrók - checkin-ek Magyarországon
Molnár Dániel, Mito Europe Kft.


Mit bányászhatunk ki a közösségi geolokációs szolgáltatások magyar adataiból a Tableau Public adatvizualizációs eszközeinek segítségével?
Cloud BI

Adatbányászat a felhőben
Kovács Gyula, Andego Tanácsadó Kft.


Az előadás az olyan internetes adatbányászati szolgálatásokat mutatja be, mint a az adatbányászati modellek közösségi hasznosítását célzó BigML és az sokféle célra alkalmazható adatbányászati versenyeket szervező Kaggle.
17:00-18:00
Dashboard Pályázat bemutatók

A dashboard pályázatra érkezett legjobb munkák bemutatása. Az egyes pályázók néhány percet kapnak arra, hogy ismertessék elemzési ötleteiket és a megvalósításban alkalmazott vizualizációs és egyéb technikákat.
18:00-19:00 Zárófogadás és díjátadás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.